Waarom bieden we dit gratis aan?


Tijdens de zomer van 2020 slaan Vlaanderen Fietsland en Knooppunter de handen in elkaar om een nog uniekere fietservaring te brengen. Al van in oktober 2019 zijn we bezig met de voorbereiding voor deze zoektocht. Toen was er nog geen sprake van COVID-19. Van bij de start was het de bedoeling om 15 Knooppunter routes te lanceren verspreid over heel Vlaanderen waarop we de 32 te zoeken letters zouden verstoppen.

Dit zou in eerste instantie een betalende zoektocht worden. We zijn nu echter in speciale tijden beland. Om die reden hebben we het evenement aangepast aan de nieuwe realiteit en willen we er mee voor zorgen dat de hotspots in Vlaanderen niet te druk worden bezocht de komende zomer.

Daarom lanceren we samen Fiets rond uw kot, volledig gratis voor iedereen die in Vlaanderen woont. Op deze manier verenigen Vlaanderen Fietsland en Knooppunter hun krachten om samen dit virus klein te krijgen. En dat kan op een hele fijne manier: fietsen in een straal van 15 km rond uw kot op een originele manier. Vergis je niet: de gemiddelde Vlaming heeft in een straal van 15 km rond zijn kot maar liefst 500 km aan fietsknooppunten liggen. Dat is het equivalent van een fietsroute van Brussel naar het Zwarte Woud in Duitsland.

We hebben onze creativiteit én technologie samen gebundeld om tijdens deze speciale tijden toch een evenement te organiseren waarmee je een unieke fietsbeleving zal ervaren deze zomer.
Lees het volledige wedstrijdconcept.